انواع برنج ایرانی

بهترین برنج شمال برای خرید عمده کدام است؟ برای یافتن بهترین برنج شمال (برنج مازندران) ابتدا باید مشخص کرد منظورتان از بهترین چیست؟ زیرا تعریف شما از بهترین نوع آن از نظر عطر ایرانی یا طعم آن است؟ از لحاظ پخت بسیار عالی یا قدکشی مناسب بعد از پخت؟ تعریف بهترین برنج برای هر فردی متفاوت است. در این مقاله قصد داریم شما را با معرفی بهترین برنج شمال، آشنایی با انواع آن و همچنین ویژگی های بهترین نوع این برنج آشنا کنیم. اگر تا آخر مقاله با ما همراه باشید، به راحتی در هر جمعی می توانید انواع برنج ایرانی را معرفی کنید، خودتان برنج عالی مازندران را بشناسید و کیفیت را تشخیص دهید، اسامی برنج های مازندران از مرغوب ترین و گرانترین برنج شمال را بدانید.

برنج ایرانی به دلیل عطر، بو فوق العاده و پخت مناسبی که دارد توانسته است در دنیا به‌ عنوان بهترین برنج شناخته شود. امروزه در۱۷ استان ایران، کشت برنج در گونه‌ های مختلف صورت می‌پذیرد که هر کدام از آنها از ویژگی‌ های خاصی برخوردار هستند. اما به جرات می‌توان بیان کرد که درجه یک ترین برنج ایرانی، برنجی است که در استان های شمال کاشته می شود. سه استان مازندران، گیلان و گلستان از مهم‌ترین مکان های کشت برنج در ایران هستند.

آشنایی با انواع برنج های ایرانی | انواع برنج مازندران

انواع برنج ایرانی
انواع برنج ایرانی

برنج‌ هایی که در استان‌ های ایران کشت می‌شود؛ هر کدام دارای عطر، بو و طعم متفاوتی هستند. در این بخش به معرفی انواع بهترین برنج شمال کشور خواهیم پرداخت به صورت یک لیست خواهیم پرداخت و بعد از آن هر کدام را توضیح خواهیم داد.

  • برنج هاشمی
  • برنج دم سیاه گیلان
  • برنج طارم
  • برنج صدری گیلان
  • برنج شیرودی
  • برنج فجر
  • برنج نیم دانه
  • برنج عنبربو

۱. برنج هاشمی

برنجی با دانه‌ای کشیده و خوش‌ پخت است که ابتدا در گیلان کشف گردید و سپس کشت آن در تمام استان‌ های شمالی صورت پذیرفت، به‌ طوری که بیش‌ترین سطح زیر کشت را در شمال کشور داراست و به دلیل خصوصیاتی نظیر مقاومت در برابر آفت‌ ها، طعم عالی و خوش‌ طبخ بودن از آن به عنوان بهترین و ممتاز ترین برنج طعم دار و عطری یاد می شود.

۲. برنج دم سیاه گیلان

با کیفیت ترین و مرغوب ترین برنج ایرانی محسوب می شود. زادگاه آن استان گیلان است. قد کشیده و عرض کم از مشخصات ظاهری این ارقام است و همانند برنج هاشمی، از عطر، طعم و پخت بی‌نظیری برخوردار است، اما در مقایسه با برنج هاشمی کم محصول‌تر است.

۳. برنج طارم

در تمامی استان‌ های شمالی دارای سطح زیر کشت است. از جمله برنج‌ های خوش‌پخت است و از قدکشی فوق‌ العاده‌ای برخوردار است. از خصوصیات بارز آن از انواع برنج شمال می‌توان از دست ندادن طعم و کیفیت آن با چند بار گرم کردن اشاره کرد. لازم به ذکر است که برنج طارمی که در استان گیلان یا مازندران کشت می‌شود؛ از لحاظ طعم و عطر باهم تفاوت دارند. برنج طارم که از انواع بهترین برنج شمال محسوب می شود، دارای انواع مختلفی است.

۴. برنج صدری گیلان

این نوع برنج به عنوان برنج مجالس شناخته می‌شود، زیرا دارای ویژگی‌ هایی از قبیل طعم و عطر مناسب و وی خوب است. یک راه تشخیص از اصل بودن این برنج این است که اگر بین دو کف دست فشرده شود باید اندکی چربی روی دست برجای گذارد. این محصول که از نوع بهترین برنج گیلان به شمار می آید، در زمین های حاصلخیز و کشت یرنج در این استان به عمل می‌آید از این رو آن را برنج صدری گیلانی می‌نامند.

۵. برنج شیرودی

مشخصه بارز برنج شیرودی، قیمت ارزان آن نسبت به سایر ارقام است، اما این ارزان بودن دلیل بر بی‌کیفیتی آن نیست بلکه از مرغوبیت قابل قبولی نسبت به همتایان خارجی خود برخوردار است. بسیاری از کارخانه‌ ها و ادارات متقاضی خرید این نوع برنج هستند.

۶. برنج فجر

این نوع برنج همانند شیرودی در دسته ارقام پر محصول قرار می‌گیرد که معمولاً در استان گلستان کشت می‌شود. رنگ دانه‌ های آن شیشه‌ای مات و با اندازه کوچک است. نسبت به سایر ارقام پرمحصول از عطر، بو و طعم مناسبی برخوردار است. برنج فجر بیشتر در اداره‌ها و رستوران‌ ها مورد استفاده قرار می‌گیرد و از بهترین برنج های شمال است.

۷. برنج نیم دانه

این نوع برنج در واقع یک برند جداگانه محسوب نمی‌شود، بلکه دانه‌ های شکسته برنج‌ های مختلف است، اما باید اشاره کرد که همان خصوصیات پخت برنج اصلی را دارند. از مطلوب‌ترین برنج‌ های نیم دانه می‌توان به طارم مازندران و هاشمی گیلان اشاره کرد. از این نوع برنج بیش‌تر برای پخت شیر برنج، شله زرد، سوپ و امثال هم استفاده می‌شود.

۸. برنج عنبربو

به نوع خاصی از برنج با عطر و بو بی‌نظیر و طبع گرم که از قد کوتاه و چاق برخوردار است، عنبر بو گفته می‌شود. این نوع برنج دانه بلند نبوده و هنگام پخت هم قد زیادی نمی‌کشد اما از برنج‌های خوش پخت و خوش طعم به‌حساب می‌آید. در حال حاضر این نوع برنج بیشتر در شالیزارهای برنج جنوب کشت و برداشت می‌شود.

برنج کشت دوم چیست؟

منظور از کشت دوم این است که برنج در نوبت دوم (از مرداد تا آبان ماه) کشت می‌یابد. این دسته از برنج‌ها دارای عطر، بو، طعم و پخت فوق‌ العاده‌ای هستند. به همین دلیل در زمره بهترین و درعین حال گران‌ترین برنج قرار می‌گیرد. از آنجایی که شرایط محیطی و آب و هوا برای این نوع کشت باید مساعد باشد، این نوع برنج تنها در استان مازندران به عمل می‌آید و در سایر استان‌ها به دلیل آب و هوای سرد امکان کشت دوم برنج میسر نیست.

به این ترتیب با توجه به ویژگی‌های ذکر شده و همچنین مقایسه بین انواع برنج می‌توان اظهار داشت که برنج‌ هاشمی و برنج طارم جزء بهترین برنج شمال در نظر گرفته می‌شوند.

برنج قهوه ای چیست؟

برنج قهوه ای از کامل ترین و بهترین انواع غلات است که نسبت به برنج سفید از مواد مغذی مفیدتری برخوردار است، برنج قهوه ای بهترین گزینه برای افرادی است که به رژیم غذایی خود اهمیت میدهند، همچنین این برنج موثر در درمان و پشگیری از بیماری ها مانند دیابت و فشار خون میباشد.

شما می توانید برای خرید برنج انواع ایرانی باکیفیت و مرغوب به سایت بازرگانی رحیمی بورس تخصصی برنج ایرانی مراجعه کنید .

RahiMi1212@ وب‌سایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *