طرز تهیه برنج ایرانی

طرز تهیه برنج ایرانی به صورت کته

برای تهیه یک برنج ایرانی به صورت کته ابتدا برنج را خیس کنید و داخل قابلمه ریخته شود و سپس به اندازه یک بند انگشت بالاتر از برنج داخل قابلمه آب ریخته شود.
درب قابلمه را گذاشته تا با شعله زیاد اجاق، آب به جوش بیاید. پس از جوش آمدن آب، درب قابلمه را گرفته و منتظر باشید تا آب برنج خشک شود پس از آن درب قابلمه راگذاشته و شعله اجاق را کم نمایید و حدود نیم ساعت دم بکشد تا برنج شما آماده شود.تهیه بهتر آن دست یافت.
شما می توانید برای خرید برنج با کیفیت و اصیل ایرانی به بازرگانی رحیمی مراجعه کنید.
طرز تهیه برنج ایرانی به صورت آبکشی

برای تهیه یک برنج ایرانی به صورت آبکشی ابتدا آب را درون یک قابلمه بزرگ تر به جوش می آوریم.
آب برنج خیس داده شده را دور می ریزیم، سپس برنج خیس داده شده را به آب در حال جوش اضافه میکنیم.
حدود 5 تا 7 دقیقه با شعله زیاد جوش بخورد. طوری که دانه های برنج بین ناخن دو انگشت جدا شود.
به اصطلاح نیم پخت شود.
آن وقت آب و برنج را در آبکش ریخته و صبر میکنیم تا آب آن کاملا گرفته شود.پس از آن برنح را در قابلمه بزرگتر ریخته و درب آن را محکم میکنیم تا بخار خارج نشود.
شعله اجاق را کم میکنیم و منتظر می مانیم تا نیم ساعت دم بکشد. حال برنج شما آماده می باشد.
سخن آخر
در انتها می خواهیم به چند نکته در پخت برنج توجه کنید :
1.میزان کافی نمک
میزان نمک در شفته نشدن برنج بسیار موثر است.باید توجه داشته باشیم در طبع برنج به صورت کته اگر دو مرحله نمک اضافه می کنیم یکی برای خیساندن برنج و مرحله دوم هنگام جوشاندن برنج دقت کنیم که مقدار نمک به اندازه کافی باشد .
که در نهایت نه باعث شوری برنج شود و نه آنقدر کم باشد که باعث شفته شدن برنج شود .
2.زمان مناسب پخت برنج
زمان پخت برنج در طبع برنج ایرانی بسیار حائز اهمیت است . بسته به نوع برنج و روش پخت و حتی میزان برنج و حرارت شعله گازتان زمان پخت برنج ساده فرق دارد.
پس بهتر است با توجه به نوع برنجی که استفاده میکنید زمان مناسب پخت برنج را به هر روشی که استفاده میکنید به دست بیاورید.
3.نکات مورد توجه هنگامی که برنج کامل پخته نشده
اگر برنجتان قبل از مرحله آبکش زنده است اجازه دهید قشنگ نرم شود و دیگر زنده نباشد بعد آبکش و دم کنید.
اما اگر بعد از پخت دیدید برنجتان نپخته باید کمی آب به مقدار نصف استکان روی برنج در حال دم کشیدن بریزید و بگذارید برنج کمی دیگر روی اجاق دم بکشد.
4.نکته بسیار مهم برای شفته نشدن برنج
شفته شدن برنج ایرانی از جمله مشکلات رایج است که علت اصلی آن اطلاع نداشتن از طبع انواع برنج ایرانی و زمان پخت آنهاست گاهی ممکن است برای شما پیش آید که برنجتان شفته شود، اکثر مواقع این مشکل برای برنج کته ایجاد میشود.
از جمله دلایلی که شاید باعث شفته شدن برنج شما باشد این است که یا نمک یا روغن کافی نریختهاید یا مدت زمان پخت برنجتان زیاد بوده است ، بنابراین حتما با دقت به نوع برنج ، میزان این مواد و زمان پخت را انتخاب کنید .
یک نظر
آرزوی موفقیت روز افزون